Shkruaj perberesin ...

Saturday, September 24, 2011

Brownies me kakao dhe arra



Perberesit per nje tepsi me diameter 20 x 20 cm:

140 gr gjalp ne temperature ambjenti
280 gr sheqer
82 gr kakao
2 veze
66 gr miell 00
nje maje luge kripe
gjysem luge e vogel arome vanilje
treçerek gote arra te thyera

Pergatitja:

fillimisht ndezim furren ne temp. 160 - 165°C.
Ne nje tenxhere hedhim gjalpin, sheqerin, kakaon dhe kripen. E vendosim tenxheren ne zjarr te ulet ose bagnomaria derisa sheqeri te shkrihet me kakaon dhe te perftohet nje si tip kremi. Nese keni termometer pastiçerie temperatura e kremit ne mometin e heqjes prej zjarrit duhet te jete 60°C. Masa qe do te formohet ka nje pamje shume te dyshuese, duket gati si qymyr i therrmuar, mgjth mos u preokuponi por vazhdoni proceduren sipas recetes :)
E leme pak kremin te ftohet, aq sa ta duroje gishti, e me pas i shtojme aromen e vaniljes dhe vezet, nje e nga nje, duke e perzier pa nderprerje derisa masa te homogjenizohet.
Me pas i shtojme pak e nga pak miellin duke e perzier me luge druri dhe ne fund arrat e thyera.
Lyejme me gjalp ose leter pjekjeje nje tepsi me diameter 20 X 20 cm dhe i hedhim masen e tortes duke e niveluar me shpatull kuzine.
E pjekim ne temp. 160 - 165°C per rreth 25-30 minuta. E veçanta e brownies qendron tek pjekja. Brownie duhet te rezultoje i pjekur ne siperfaqje dhe i buta, gati i njomur, ne brendesi.
Pasi perfundon pjekja e nxjerrim prej furre dhe e leme te ftohet. Me pas e mbulojme me pecete dhe e vendosim ne frigorifer per rreth 3 ore. E servirim te prere ne copa te vogla. E vetmja embelsire me te cilen do te krahasoja brownies, si per shijen ashtu edhe per perberjen eshte sallami i çokollates. Ashtu si dhe sallami kjo embelsire nuk duhet servirur menjehere por pas disa oresh. Une e pergatita te premten ne darke, e lashe mbreme gjithe naten ne frigorifer dhe sot per disa ore ne temperature ambjenti. Kur e provova para se te ulesha te shkruaja receten u binda qe receta u realizua me sukses sepse shija qe kishte tani, pas kaq oresh, ishte fantastike.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...